Wat doet een digital nomad of Virtual Assistant (VA)?

kreta-beach-sylviaklinkva

Wel eens van de term Digital Nomad gehoord?

Ik had ook nog nooit van de term Digital Nomad of Virtual Assistant gehoord! Tot ruim twee jaar geleden…  Op dat moment was ik weer goed aan het terugkomen in mijn werk na een burnout en het was nog niet makkelijk.   Aan het einde van de dag wat ik nog steeds doodmoe en ik kon niet meer dan op de bank hangen en uitpuffen… ook mentaal kon ik nog niet veel aan.  Grote mensen massa’s en harde geluiden daar werd ik helemaal geprikkeld van.

Toen ik met een coach hierover sprak en vertelde dat ik aan het nadenken was over mijn toekomst,  wees zij mij op de term Digital Nomad.  Dus ik ben daarna snel gaan googlen en er ging een wereld voor mij open!
Digital Nomads zijn mensen die plaats onafhankelijk werken en zo de wereld over reizen.  Zij hebben voor hun werk geen vaste werkplek nodig en verdienen hun geld met hun online business.

Vrijheid, onafhankelijkheid

Na wat zoeken kwam ik op de term Virtual Assistant uit en dit maakte mij echt heel blij! Als ik het werk zou kunnen doen wat ik zo leuk vind en wat mij energie geeft en ik kan dat ook nog eens vanuit het buitenland doen, wow dat zou toch wat zijn!

Ik was namelijk ook aan het nadenken over mijn loopbaan en steeds meer kwam de drang om plaatsonafhankelijk te kunnen werken.

Mijn gedaKreta-terras-SylviaKlinkVAchten gingen alle kanten op

Er was veel om over na te denken en ik besloot de opties naast elkaar te zetten en deze te bespreken met mijn partner. Wij komen inmiddels al 20 jaar op Kreta en we hebben  het er vaak over gehad dat we in de toekomst graag naar Kreta zouden gaan.  Zou het niet fantastisch zijn als ik over een aantal jaren vanuit Kreta zou kunnen werken?

Werken op afstand

Na het nodige onderzoek ontdekte ik dus dat een Virtual Assistant een zelfstandig ondernemer is, die samenwerkt met andere ondernemers.  Een VA neemt diverse taken uit handen en ondersteunt, denkt mee en groeit mee met de ondernemer.   Er zijn heel veel mogelijkheden! Het is geweldig om te zien dat het aantal VA’s ook aan het toenemen is en dat online tools het mogelijk maken om op afstand te kunnen werken.  Ik heb een training gevolgd om mijn business goed neer te kunnen zetten, dat heeft mij zeer veel geholpen.

Als VA gestart

Als iemand mij 3 jaar geleden had verteld dat ik voor mijzelf zou gaan beginnen en online zou gaan werken, dan had ik diegene voor gek verklaard haha, maar nu ben ik inmiddels ruim een half jaar bezig en neemt het aantal opdrachten toe. Ik geniet ervan en ga voor groei, zodat ik met nog meer ondernemers kan samenwerken.

Social media

Ik werk graag met en voor jou om jouw bedrijf te laten groeien.  Graag zet ik mijn creativiteit in om jouw bedrijf zichtbaar te laten zijn op social media.  Daarbij neem ik het gehele proces van content creatie, ontwerpen, de planning en het beheer van de kanalen uit handen. Mijn kennis en jarenlange ervaring van social media zet ik graag in om jouw bedrijf herkenbaar te laten zijn op de diverse social media kanalen.

HR expertise

Groeit jouw bedrijf en kom je voor het punt te staan dat je personeel gaat aantrekken?  Ik als HR adviseur denk graag met je mee en kan jouw bedrijf op een gedegen wijze hierin ondersteunen.  Is er geen HR afdeling in jouw bedrijf en heb je advisering of ondersteuning nodig op dit vlak?

Wil jij als ondernemer weer kunnen dromen over de groei van jouw bedrijf?
Wil je weer tijd hebben voor je core-business en heb je behoefte aan een sparringpartner,  iemand die taken uit handen neemt?

Ik werk graag met jou samen!

Neem contact op en dan bekijken we de mogelijkheden.

Groetjes Sylvia

Posted on: 23 september 2019, by :
Chat openen